נשמח לעזור גם לך להצליח!

מבחני אמינות

מדוע נערכים מבחני אמינות?

מדוע נערכים מבחני אמינות?

מקומות העבודה אינם מכירים אתכם. הם אינם יודעים מה הרקע ממנו אתם מגיעים ומה נעשה בעברכם. למעשה, עליהם להחליט האם לקבל אתכם לתפקיד מסוים על סמך מבחני מיון לעבודה, דבר אשר לרוב מערב מתן גישה לנכסי החברה – בין אם מדובר ברכוש החברה או בקניין רוחני שלה. כל חברה רוצה לוודא שהיא יכולה לסמוך על עובדיה שלא ינצלו גישה זו כדי לפגוע בה, ולכן חלק חשוב במבחני המיון הם המבחנים המנסים לאמוד את מידת האמינות שלכם.
 
מבחנים אלו הינם חשובים ביותר משום שהם משמשים לסינון ראשוני של המועמדים ולכן מועמד שייכשל במבחני אמינות לא ימשיך בהליך המיונים למקום העבודה, גם אם מדובר במועמד מוכשר ביותר. ישנן מספר דרכים לבחון את אמינות העובד. חלק מהמבחנים הינם מבחנים הבוחנים עד כמה המועמד עקבי בתשובותיו, ומתוך עקביות זו מוסקת מידת אמינותו. מבחנים אחרים בוחנים אמינות בדרכים שונות, ונועד לאמוד את מידת יכולתו של האבחון לבטוח במועמד.
הגעת למקום הנכון!
עדיין לא רכשת הכנה למבחני מיון?
בחר מה שמתאים לך וצא לדרך... :)
מבחני עקביות

מבחני עקביות

מבחני עקביות כוללים לרוב רצף של עשרות עד מאות משפטים, ועליכם לקבוע לגבי כל אחד מהם האם הוא נכון או לא נכון לגביכם. המשפטים לרוב קצרים ומתארים רגשות ועובדות על עצמכם, או מתייחסים לסיטואציות יום-יומיות. שימו לב, אם למשל תיתקלו במשפט כמו "אף פעם לא שיקרתי" כדאי להצהיר שהמשפט "לא נכון" לגביכם: על אף העובדה שאמירת שקר היא פעולה שמעידה על חוסר אמינות, הבוחנים יודעים שאין אדם שלא שיקר מעולם. לכן, אם תצהירו שלא שיקרתם אף פעם, כלומר, שהמשפט נכון, הדבר יחווה בעיניהם כלא אמין, דבר שעלול לפגוע באמינות שלכם אף יותר ממצב בו אתם מצהירים ששיקרתם במהלך חייכם.

פעמים רבות תיווכחו לראות שחלק מהשאלות תחזורנה על עצמן בניסוח שונה, המטרה בכך היא לבחון שאתם עקביים בתשובותיכם. שאלות אלו לא יופיעו אחת לאחר השנייה, כך שלרוב קשה לחזור אחורה ולבדוק מה עניתם. אם לא תראו עקביות בתשובות, הדבר יכול להעיד על כך שהתשובות שלכם אינן אמינות.
מבחני אמינות

מבחני אמינות

קיימים מגוון מבחני אמינות אותם יכולים מכוני מיון שונים להעביר לכם. המשותף למבחנים הללו הוא הצגה של משימה אחת או יותר אשר במהותן הן בלתי ניתנות לביצוע, כאשר למעשה לא ניתן לבחון את עמידתכם במשימה. כך למשל, באחד ממבחני האמינות תתבקשו לעצום את עיניכם ולסמן X במיקום מסוים על גבי דף נייר. מועמד אשר יצליח לסמן X במקום הנכון בכל אחת מהפעמים יעורר מיידית חשד ואמינותו תוטל בספק.

באופן כללי, מומלץ שלא לשקר במבחני אמינות שונים. כתבו רק מה שאתם יודעים ואת מה שנכון עבורכם. פעלו בצורה שתואמת את יכולותיכם האמיתיות, ואל תנסו ליצור חזות של אדם כל-יכול על חשבון אמינותכם. הבוחנים מודעים לקושי הטמון במשימות האמינות הניתנות לכם ואינם מצפים מכם להצליח בהן בצורה מושלמת.
נשמח שתצטרפו גם אתם לאלפי הלקוחות שבחרו בערכות ההכנה מבית ניב רווח!‬
קליק ונתקשר
2024 © כל הזכויות שמורות לחברת ניב רווח פסיכומטרי בע"מ | נגישות לאנשים עם מוגבלות

השאר פרטים וניצור איתך קשר בתוך זמן קצר